When nature meets science | Free shipping on orders above €35

anti aging body

Anti-aging

Waardoor wordt het lichaam ouder?

We worden allemaal ouder. Onze voeding en andere leefstijlfactoren kunnen echter een cruciale rol spelen bij het reguleren/vertragen van het verouderingsproces. Het lichaam veroudert door een genetisch bepaald proces dat van nature plaatsvindt, maar het lichaam veroudert ook (in een hogere snelheid) door externe factoren die we kunnen beïnvloeden, zoals waar we wonen (luchtvervuiling, UV-blootstelling), onze stress niveaus, dieet, lichaamsbeweging en andere levensstijlgewoonten (zoals roken, alcoholgebruik).

Wat gebeurt er als we ouder worden?

Veroudering is de progressieve opeenhoping van schade aan de structuren en functies van moleculen, cellen, organen, enz. Naarmate we ouder worden, verandert ons metabolisme (hoe het lichaam calorieën gebruikt en verbrandt). Als we onze manier van eten en bewegen niet aanpassen, zullen we onze lichaamssamenstelling nog sneller veranderen in meer lichaamsvet en minder spieren. Dit zal ertoe leiden dat we onze stofwisseling steeds meer vertragen. Ons lichaam wordt ook minder nauwkeurig in het opmerken van suikers en vetten in het lichaam. Dit maakt het voor het lichaam moeilijker om het uit ons bloed te verwijderen.

Met het ouder worden worden we kwetsbaarder. Dit heeft te maken met veranderingen in botdichtheid en relatief snelle afname van vetvrije massa (spier). Minder spieren zullen de kracht, het uithoudingsvermogen verminderen en het algehele uiterlijk van uw lichaam veranderen, het metabolisme verlagen en uw evenwicht en coördinatie beïnvloeden. Als je niets doet, ga je nog minder bewegen. Hierdoor zal de activiteit nog meer afnemen. Als je daarna hetzelfde blijft eten als je gewend bent, kom je aan.

Ouder worden is normaal, maar het veranderen van de manier waarop je eet en beweegt, kan je risico op ziekte verminderen, je helpen u fitter, minder moe, sterker en zelfverzekerder te voelen. Je levensstijlkeuzes kunnen de kwaliteit en de lengte van uw leven verbeteren.

De beste manier om verouderen te beïnvloeden is door anti-verouderingsvoedsel te eten en lichaamsbeweging te doen die uw vetvrije massa (spier) ondersteunt. Het is mogelijk om sommige van de verouderingseffecten te vertragen. U kunt dit doen door gezonde levensstijlgewoonten te volgen. Eet een eiwitrijk en vezelrijk dieet dat rijk is aan micronutriënten zoals antioxidanten. Dit betekent veel aandacht voor fruit, groenten, volle granen, peulvruchten en magere eiwitbronnen.

Naarmate we ouder worden, reageren we steeds minder op de anabole eigenschappen van eiwitrijk voedsel. Om dat tegen te gaan hebben we dagelijks meer eiwitten nodig om ervoor te zorgen dat we in ieder geval onze vetvrije massa (spier) behouden.

Er zijn aanwijzingen dat vrije radicalen een rol spelen bij verouderingsprocessen. Vrije radicalen zijn agressieve stoffen die in sommige gevallen schade aan cellen en weefsels kunnen veroorzaken. Wanneer vrije radicalen schade aanrichten, noemen we dat oxidatieve stress. Vrije radicalen worden gevormd bij een normale stofwisseling, maar ook bij roken en overmatige blootstelling aan de zon en bij bepaalde ontstekingsreacties. Antioxidanten uit voedsel beschermen weefsels en DNA in cellen tegen vrije radicalen. Antioxidanten worden aangetroffen in plantaardig voedsel dat rijk is aan vitamine E, vitamine C, bètacaroteen, selenium en zink.

Onvoldoende hoeveelheden voedingsvezels kunnen het verouderingsproces versnellen. De consumptie van voedingsvezels is gekoppeld aan lagere concentraties van inflammatoire en oxidatieve stressmarkers. Een aanzienlijke inname van voedingsvezels is een essentiële parameter van gezond ouder worden. Vezels vind je in alle plantaardige voedingsmiddelen (fruit, groenten, volle granen, peulvruchten, veganistische eiwitbronnen), grotere hoeveelheden in onbewerkte plantaardige voedingsmiddelen.

Naast het dagelijks eten van anti-verouderingsproducten, wil je er ook voor zorgen dat je beweegt. Door te sporten worden de fysieke en mentale effecten van veroudering verminderd. Kies ervoor om dagelijks minimaal 30 minuten te wandelen en start minimaal 2 keer per week met weerstandstraining om spieren te behouden of zelfs beter op te bouwen.

SUPPLEAM heeft een aantal bestsellers op basis van plantaardige eiwitten om je te helpen uw dagelijkse eiwitaanbeveling van hoge kwaliteit te bereiken naarmate uw lichaam ouder wordt. Onze producten zijn ontworpen met het doel om je lichaam te helpen voeden en de vetvrije massa (spier) van het lichaam te ondersteunen zonder lactose, toegevoegde suikers, gluten of giftige chemicaliën, wat resulteert in een hoogwaardige, licht verteerbare en heerlijke proteïne die je doel ondersteunt.

100% Vegan

geweldige smaak

30g protein per portie hoog in leucine

opgericht door een BSc expert

HEB JE EEN VRAAG?

sports dietitian - personal trainer