When nature meets science | Free shipping on orders above €35

how to gain muscle

Spieropbouw

Wat veroorzaakt afbraak van spiermassa? Het hebben van weinig spiermassa of een lage spiermassa kan verschillende oorzaken hebben. Leeftijd, een inactieve levensstijl, ondervoeding, te weinig eiwit eten, gewichtsverlies, genetica en bepaalde medische aandoeningen kunnen een rol spelen.

Met spiermassa kun je het lichaam vormen zoals jij dat wil. Spieren zijn belangrijk omdat ze zorgen voor kracht, ze verbeteren de houding, ze zorgen voor stabiliteit, uithoudingsvermogen, ze houden je (functioneel) actief, maar zijn ook als inwendig orgaan betrokken bij eiwitopslag, glucoseregulatie, hormoonhuishouding en cellulaire communicatie.

De beste manier om nieuwe spieren op te bouwen, is door een spieropbouwend dieet (een dieet rijk aan hoogwaardige eiwitten) te combineren met weerstandstraining voor een aanzienlijke hoeveelheid tijd. Het tijdsbestek waarin je prioriteit moet geven aan dit type training en dieet, hangt af van hoeveel spieren u wilt opbouwen en uw algehele trainingservaring. Een hoge kwaliteit eiwit is een eiwit met een redelijke verteerbaarheid en een hoge dosis essentieel aminozuren (aminozuren die je lichaam niet kan aanmaken en dus uit de voeding moet komen). Van de essentiële aminozuren lijkt leucine een belangrijke rol te spelen bij het aanmaken van nieuwe spiereiwitten. Leucine is een bouwblok, maar heeft ook een signaleringsfunctie die het proces van nieuwe spiereiwitten aanmaken als het ware “aan zet”.

Wat is de beste training voor spiermassa? De meest efficiënte vorm van training om spiermassa op te bouwen is hypertrofie-krachttraining. 

Wat moet ik eten na (hypertrofie-krachttraining) sporten? De inspanning in de sportschool zal tevergeefs zijn als je aan de zijlijn staat en niet de juiste spieropbouwende eiwitrijke voedingsmiddelen eet om het herstel op gang te brengen en te optimaliseren, omdat de magie van het opbouwen van spieren plaatsvindt tijdens het herstel. Het is belangrijk om voldoende hoogwaardige eiwitten te eten om aan de vraag naar spiergroei te voldoen. Hoogwaardig eiwit is eiwit dat rijk is aan essentiële aminozuren en relatief licht verteerbaar is.

Wat te eten na je training om spieren op te bouwen? Voeding voor herstel na krachttraining is een uitgebalanceerde maaltijd met 30-50g eiwit. Oefening veroorzaakt schade in de spieren op lokaal niveau. Het eiwitgehalte van je maaltijden beïnvloedt hoe uw lichaam weefsel herstelt en opnieuw opbouwt. Het algemene advies geeft een ruime range van 1,6-2,6g eiwit per kg lichaamsgewicht (en in sommige gevallen zelfs hoger). De hoeveelheid is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder type/intensiteit van de training die je doet, of je vegetarisch eet (dit heeft te maken met de kwaliteit van het eiwit), of je bezig bent met afvallen of spiermassa en leeftijd krijgen etc. Een combinatie van deze factoren kan er dus voor zorgen dat je meer eiwitten nodig hebt dan de aanbevolen hoeveelheid.

SUPPLEAM heeft een aantal vegan proteïne bestsellers om je te helpen je dagelijkse hoogwaardige eiwitaanbeveling voor spieropbouw te bereiken. Onze producten zijn ontworpen met als doel het lichaam te helpen voeden en herstellen, zonder lactose, toegevoegde suikers, gluten of giftige chemicaliën, wat resulteert in een hoogwaardige, licht verteerbare en heerlijke proteïne die jouw doel ondersteunt.

100% Vegan

geweldige smaak

30g protein per portie hoog in leucine

opgericht door een BSc expert

HEB JE EEN VRAAG?

sports dietitian - personal trainer